Пародонтология

Пародонтологията е част от стоматологията, която се занимава с възпалителни или естетични проблеми на венците. Изследвания показват, че 90% от 30-годишните страдат от различни форми на пародонтит, причинени от микроорганизми, живеещи и развиващи се в плаката и зъбния камък. Рискови фактори още са: тютюнопушене, стрес, генетични фактори, общи заболявания и други. Резултатът от тези възпалителни процеси е постепенна загуба на нивото на костта поддържаща зъбите и тяхното последващо разклащане и падане. Чрез пародонтологично лечение и профилактика, тези заболявания са предотвратими и напълно лечими.
Първоначална цел

Да идентифицираме болестотворните микроорганизми и да предприемем индивидуален план на действие за тяхното отстраняване. В Медикъл Дент този процес се осъществя чрез високоспецифични ДНК тестове, премахване на плака, зъбен камък и налепи, щателно почистване на зъбите с ултразвуков апарат, както и периодични посещения за контролиране на болестта.

Мерки и възстановителни процедури

За предотвратяване загубата на зъби, подготвяме програма за коригиране на козметичните дефекти при пациентите с пародонтит, както и козметични корекции на възникналите естетични проблеми. Предлагаме също програма от оздравителни процедури, за предотвратяване задълбочаването на заболяването, да не се налага изваждане на зъби, и за коректна устна хигиена. Периодично напомняме за времето и часа за контролен преглед и т.н.