Имплантология

Имплантите са съвременно средство за лечение на пациенти загубили един или няколко зъба. Те се поставят на мястото на липсващия корен и заместват неговата функция за опора на зъба. Дентално студио „Placebo“ притежава богат опит в поставяне на импланти.

Центърът по имплантология работи с прецизна система имплантанти. Ние поемаме грижата за вас през целия процес на имплантиране – от поставянето на импланта и интегрирането му в костта до периода на неговото заздравяване, като провеждаме периодични контролни прегледи през цялото време на лечение, а и след това.

Процес на поставяне на импланти

Поставянето на импланти е най-биологичния начин за възстановяване на липсващи зъби. Спестява изпиляването на съседни зъби и премахва необходимостта от носенето на доста неприятните подвижни протези. Поставянето на импланти е рутинна стоматологична дейност, която се извършва след предварително рентгенологично изследване, внимателно планиране и грижа за вашия комфорт. Placebo Dental ползва система за 3D навигация и изработване на хирургичен шаблон за максимална прецизност при поставяне на импланта.Шаблона се изработва в специализирана лаборатория в Берлин MGUIDE Center.

Следва процес за оформяне на място за поставянето на импланта на правилната позиция и самото му поставяне. Стремежът ни е имплантите да бъдат поставени прецизно, така че да гарантираме дългосрочност на успеха. Имплантирането се извършва под локална анестезия.

За период от 2 до 6 месеца зъбният имплант се интегрира в костта, след което се пристъпва към поставяне на необходимата протезна конструкция – мост, корона или протеза.


Грижи за импланта

Всеки имплант се нуждае от всекидневни грижи. Изисква се спазване на стриктната устна хигиена с контролни прегледи на всеки 6 месеца. Специално внимание се отделя на венеца около импланта и рентгенологичната оценка за състоянието на прилежащата кост.